Op deze internet site vind je informatie over mijn verzameling voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. De collectie van meer dan 2600 voorwerpen werd in ruim 20 jaar bij elkaar verzameld en de collectie groeit nog steeds.  

 

Het doel van de Collectie Nederland 1940-1945 is het verzamelen, behouden, onderzoeken en het tentoonstellen van voorwerpen met betrekking tot Tweede Wereldoorlog en de daaraan voorafgaande mobilisatie van het Nederlandse leger.

                                 

                                                                       

Alle voorwerpen die de geschiedenis van de oorlog vertellen worden verzameld. Het gaat hierbij niet alleen om militaire objecten maar ook om voorwerpen uit het dagelijks leven.

Verzameld worden bijvoorbeeld; uniformen, helmen en andere uitrustingsstukken, distributiebescheiden, foto's, kranten, affiches, fietsen, surrogaatproducten en persoonsbewijzen.

*** 

In de collectie bevinden zich voorwerpen van het Duitse Nazi regime. Deze worden puur vanuit een historisch perspectief verzameld en zijn dan ook niet bedoeld om de Nazi ideologie op geen enkele manier te verheerlijken.

 

 

Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het licht      H.M. van Randwijk 1909-1966